Transferlerin tek tek değerlendirilmesine başlamadan önce Final Spor’un 2023-2024 sezonu için hedeflerini ciddi anlamda yukarıya doğru yenilediğini görüyoruz. Federasyonun anlaşılması güç bir kararla (daha 1 hafta önceye kadar 3 takım transfer çalışmalarına başlamamıştı) ligi 18 takıma çıkarması sonrası üst lige çıkmak adına 6-7 tane takımın bütçelerinin değil belki ama şanslarının hemen hemen eşit olduğunu söylememiz doğru olacaktır.

Sn. Başkan İhsan Özen ve Yönetim Kurulunun bütçe anlamındaki özverili çalışmalarının sonucu olarak Genel Menajer Mustafa Kemal Makinacı, Baş Antrenör Berat Gök ve staff‘ın detaylı çalışmaları sonucu bu takım oluşturuldu. Yine de 28-30 Ağustos’ta Bursa Naim Süleymanoğlu Spor Salonu‘nda Mersin BŞB, Pizza Lazza Haremspor ve Balıkesir BŞB arasında yapılacak Final Turnuvasında takımın son durumu test edilecektir.

Coach Berat Gök 1 numarada tercihini Mersin BŞB‘den Kerem Aydan Özel‘den yana kullandı. Kerem playoff’lar dahil 32 maçta sahaya çıkıp takımının yarıfinale kadar çıkmasında büyük rol oynadı. 6,9 sayı 2,5 asist ve 2,0 ribaunt ortalamasıyla sahada yer aldı. %41,4 lük üç sayı yüzdesi ciddi bir tehdit oluşturacaktır. Kerem 1 numarayı 2003 doğumlu Ozan Yılmaz ile paylaşacak. Ozan sezon içinde Akran Gemlik‘ten transfer olduktan sonra bu onun Final Spor forması altında 2.sezonu olacak. Ozan geçen sezonu 3,5 sayı 2,2 ribaunt ve 1,1 asist ortalamaları ile tamamladı.

2 numarada geçtiğimiz sezonun Finlandiya Ligi sayı kralı Deshon Taylor Final Spor forması giyecek. 202-2022 sezonunda oynadığı Kouvot takımında 25,4 sayı 4,0 ribaunt ve 3,9 asist ortalamaları ile ligin sayı kralı olan Deshon Taylor, Final sporun en büyük skor opsiyonlarından biri olacak. Deshon ile 2 numarayı yeni transferlerden Kaptan Recep Dogrusöz paylaşacak. Bilindiği üzere daha önce Bursaspor Durmazlar formasını da terleten kaptan geçen sezon Mersin BŞB‘de 36 maçta 5,4 sayı 1,4 asist ve 1,3 ribaunt ortalamaları ile mücadele etmişti.

3 numara (Uzun Forvet) pozisyonu Coachun sayısal rotasyondaki en kalabalık bölgesi gibi duruyor. Geçen seneki performansından sonra Mustafa buranın ilk oyuncusu konumunda. Geçen yılı 7,0 sayı 2,3 ribaunt ve 1,6 asist ile tamamlayan Mustafa’nın arkasında Akran Gemlik’ten transfer edilen Egemen Usta ve Aydın Şirin forma rekabetine girecek isimler olacak.

4 numara (Power Forvet) Sigortam Net ile yarı final yaşamış, daha önce de Bursaspor Durmazlar forması giyen Can Özcan , geçen yıldan devam eden Talat Alp Altunbey ve Mersin’den transfer edilen İlker Tunalı rotasyonun ciddi anlamda potansiyelli olduğunu gösteriyor. Ayrıca Can’ın zaman zaman 3 numarada göstereceği performans da takım boyunun uzaması acısından önemli. Can geçen sezonu 4,9 sayı 2,4 ribaunt ve 1,4 asist, Talat ise 10,6 sayı 4,5 ribaunt ve 1,1 asist ortalamaları ile tamamladı.

2.yabancı oyuncu transferi North Carolina Central Üniversitesi mezunu çaylak uzun Brendan Medley-Bacon oldu. 2.13‘lük pivot oyuncusu geçtiğimiz sezonu 12,0 sayı 5,4 ribaunt 0,7 asist ve 1,9 blok ortalamalarıyla bu sene de müdafaadaki blok tehditi ile pota altını karartacağını gösterdi. Arkasında geçen sezondan devam eden Hidayet Civan ve Mersin’den transfer edilen Yunus Emre Hamatoğlu süre kapmak için bekleyecekler.

Dediğimiz gibi son yılların en çekişmeli ve keyifli Türkiye Basketbol Ligi olacağını düşünüyorum, umarım hak eden iki takım Basketbol Süper Ligine terfi edecektir.

Yeni bir yazıda görüşmek üzere…

Yayınlanan makalelerde belirtilen görüşler ve fikirler sadece yazarın/yazarların görüşüdür. Yayınlanan içeriklerle ilgili bütün sorumluluklar yazarlara aittir.

Bu haber ilginizi çekebilir