Berk Uğurlu’nun Beşiktaş, Emre Tanışan’ın Petkim ve BerkeBüyüktuncel‘inde NCAA UCLA tercihlerinden sonra Türk oyuncu rotasyonunu geçen seneden kalan Özgür Cengiz, Batın Tuna, Mustafa Kurtuldum, Tevfik Akdamar, Tolga Geçim ve Ege Demir’in yanına altyapı dan gençlerle harmanlayarak oluşturan Tofaş , sezona 7 tane yabancı oyuncu transferi yaparak giriyor.

Bu yazımızda bu 7 tane oyuncunun analizini bulabileceksiniz. Yalnız başlamadan önce şunu belirtelim ki, yeni yabancı transferleri ile bu sezon çok daha can yakan bir Tofaş olacak.

Coach Ene takımı 1 numarada Cassius Winston’a bırakmış durumda. Geçen sezonu Bayern Münih’te geçiren Winston, istatistiksel anlamda müthiş bir sezonu geride bıraktı. Almanya Ligi BBL de 14,1 sayı 3,1 asist ve 1,9 ribaunt ortalamaları tutturan Winston, Euroleague arenasında 11,0 sayı 3,4 asist ve 2,2 ribaunt gibi Türkiye ve Şampiyonlar Liginin çok üzerinde ortalamalarla, rakip takımlara bu pozisyonda çok ağır basacaktır.

Ve Caleb Homesley… İtiraf edelim ki bu bütçelere transfer olabilmesi tamamen Rusya’daki iç savaşın sonucu. Tam 48 maç sahadaydı Caleb geçen sezon; 11,2 sayı 2,9 ribaunt ve 1,9 asist ortalaması bir off guard için gayet yeterli bir performans. Bu oyuncuyu merak edenlere bir dip not; geçen sezon aldığı para 800 bin $ civarındaydı. Net bir transfer başarısı diyelim.

Tofaş Omar Prewitt’in Teksüt Bandırma ve Petkim’den sonra Türkiye’deki 3.adresi olacak. Geçen sezonu PETKİM’de geçiren Prewitt, takımının Playoff mücadelesine 15,2 sayı 4,3 ribaunt ve 3,6 asistlik katkı sağlamıştı.

J.J. O’Brien 3 numarada forma giyecek bir diğer isim olacak Tofaş’ta. Geçen sezona Fransa Pro A takımlarından Nanterre’de başlayan 31 yaşındaki forvet Ocak ayında ABA Ligi takımlarından Buducnost’a transfer olup lig ve Eurocup‘ta forma giydi.Nanterre istatistikleri 9,5 sayı 6,5 ribaunt ve 2,3 asist iken Buducnost dönemini de 9,0 sayı 2,5 ribaunt ve 1,0 asist ortalamaları ile tamamladı.

36 yaşındaki yaşlı kurt Zeljko Sakic Litvanya ligi ekiplerinden Lietkabelis Panevėžys‘ten kadroya dahil olan bir isim oldu. Ligdeki yabancı sayısı kuralından dolayı daha çok Şampiyonlar liginde forma giymesi beklenen power forvet yazın Hırvatistan Milli Takımı ile de Dünya Kupası elemelerinde İsveç’e karşı her iki maçta da forma giydi. Litvanya ekibiyle hem ligde hem de Eurocup ta forma giyen Sakic , ligde 7,2 sayı 3,3 ribaunt ve 1,4 asist, Eurocup‘ta ise 11,0 sayı 2,8 ribaunt ve 2,3 asist ortalamaları ile oynadı.

4 numaralı pozisyonu Sakic ile paylaşacak isim olan Luke Maye takıma İspanya ligi ekiplerinden Coviran Granada’dan dahil oldu. Avrupa’nın en iyi ligi kabul edilen İspanya-Liga Endesa’da 24 maçta 10,7 sayı 6,3 ribaunt ve 1,2 asist gibi çok kabul edilebilir ortalama tutturan Maye, Tofaş’ın ana rotasyonundaki sigortalarından biri olacaktır.

Gelelim son transfere… Center pozisyonunda Amerika U-17 Milli Takımı ile 2016 yılında İspanya’da altın ve U-19 Milli takımı ile de 2017 Mısır’da düzenlenen Dünya Şampiyonalarında Bronz madalya alan takımın değerli bir parçası olan Austin Wiley Tofaş’ın son transferi olarak takıma katıldı. Geçen sezonu Litvanya ligi ekiplerinden Neptunas Klaipeda‘da geçiren Wiley takımıyla 23 maça çıkıp 10,9 sayı 8,9 ribaunt ve 0,2 asist ortalamaları ile sezonu tamamladı.

Tofaş açısından sezonun genelinde görülebilecek yegâne sıkıntı yerli oyuncu rotasyonunda Tolga Geçim haricinde bir oyuncunun bu sezona kadar ciddi süreler almamış olması görülebilir ancak rotasyondaki yerli oyuncular potansiyelli olduklarından da bu sezonu patlama yapılacak yıl olarak da değerlendirebiliriz.

Yeni bir yazımızda görüşmek üzere…

Yayınlanan makalelerde belirtilen görüşler ve fikirler sadece yazarın/yazarların görüşüdür. Yayınlanan içeriklerle ilgili bütün sorumluluklar yazarlara aittir.

Bu haber ilginizi çekebilir